English
PICO PAN DE AZUCAR &
HOT SPRINGS
 NATIONAL PARK SIERRA LA CULATA
3 DAGEN / 2 NACHTEN: moeilijkheidsgraad 2.5 (schaal 0 tot 5)Frailejon - click here for full screen image 

Dag 1: We verlaten Merida in de morgen en rijden door El Valle naar La Culata, het startpunt van de hike (2950 meter).We lopen 3-4 uur en bereiken dan ons eerste kamp aan de voet van een waterval in een prachtige frailejon-vallei (3600 meter).

Dag 2: Vandaag starten we met een stijle klim van een paar uur, tot we uiteindelijk de 4700 meter hoge Pico Pan De Azucar bereiken. Houd rekening met ijle lucht op deze hoogte! Als het weer het toelaat hebben we vanaf hier een prachtig uitzicht op de hoogste pieken van Venezuela: Bolivar en Humboldt. Aan de andere kant van de top kun je Lago Maracaibo zien liggen. Vervolgens lopen we door een maanachtig landschap en bereiken ons tweede kamp aan de rand van drie bergmeertjes. (6-8 uur lopen)

Dag 3: De derde dag dalen we 3-4 uur over smalle bergpaadjes door het prachtige Sierra La Culata National Park. De natuurlijke warme bronnen liggen op 3200 meter hoogte. De perfecte plek om te relaxen en de koude nachten van de afgelopen dagen te vergeten (watertemperatuur 32 - 38 graden) Vergeet je handdoek en zwembroek niet mee te nemen, je lichaam zal het je niet vergeven. Na een picnic bij de warme bron hebben we nog een uur te lopen naar het punt waar we worden opgepikt voor de rit terug naar Merida

Hotsprings - click here for full screen imageINCLUSIEF :

  • Transport
  • Alle maaltijden
  • Benodigde materialen (tent, slaapzak e.d.)
  • Gekwalificeerde gids

  • Motorola radio assistentie

 

ARASSARI TREK  C.A. -  V.T. 2256
Mérida - Venezuela
Tel /Fax :  ++58   Cel. (0414) 7463569

http://www.arassari.com

E-mail:  arassari1@hotmail.com

Rif: j-30621040-7

 ï Naar de startpagina